diumenge, 27 de novembre del 2011

Prèvia CN Mataró El Tot - CN Madrid Moscardó

El Sabadell Astrapool no va fallar en el seu desplaçament intrasetmanal i va vèncer amb rotunditat al Dos Hermanas per 3 gols a 21, amb 5 de Jennifer Pareja i 4 de Matilde Ortiz. Recordem que les vallesanes jugaven un partit, corresponent a la cinquena jornada perquè van tenir problemes per agafar el vol després de la final de la Supercopa Europea Femenina. Així doncs, amb aquests 3 punts, les de Nani Guiu assoleixen el liderat en solitari per primera vegada en tota la temporada, aprofitant la derrota del Sant Andreu contra el Mataró.

Per tant, el tren capdavanter de la Divisió d’Honor Femenina queda amb el Sabadell líder amb vuit victòries de vuit possibles, les de Vicenç Tarrés segones amb 7 de 8, 21 punts, els mateixos que Sant Andreu, que són terceres amb pitjor “average” general i particular.

El CN Mataró El Tot, doncs, afronta aquesta jornada amb la moral ben alta. La victòria contra el Sant Andreu la setmana passada va esdevenir clau per recuperar-se de la desfeta, previsible, davant el Sabadell. Una derrota, per altra banda, que havia deixat un mal regust a les mataronines pel no excessiu marge. Un 8 a 14 contra les líders europees, i mundials (perquè no dir-ho) amb hàndicap per les mataronines. Recordem que Mar Llisterri, una de les referents de l’equip, no va poder jugar per lesió; mentre que Jennifer Pareja, la líder i màxima golejadora de l’equip, va jugar en última instància, recuperant-se sorprentment de la lesió al braç que patia.

Roser Tarragó segueix sense mostrar símptomes de terrenalitat, i segueix liderant la llista de màximes golejadores. 44 gols, amb una mitjana de 5,5 dianes per partit. Les jugadores veneçolanes, Patsy Alas, Franjelis Pitter i Alexandra Caranjelo, van adaptant-se paulatinament, van a més. Podríem dir que són aquelles jugadores “comodí” en certa manera. Sense ser claus, donen aire fresc al conjunt, que ha guanyat molta rotació de sis inicial. La banqueta és llarga, i l’equip ho agraeix. Bach i Llisterri secunden a Tarragó com a líders morals i golejadores de l’equip. Miriam López-Escribano ha adoptat aquesta temporada un paper menys destacat de cara a porteria, sobretot per la irrupció de les tres joves jugadores esmentades, però dóna alternativa al joc. Carla Graupera sembla començar a despuntar aquesta temporada, tot i la seva joventut (17 anys), i per darrere vénen jugadores que van gaudint de minuts poc transcendentals, però necessaris per agafar experiència a la màxima categoria del waterpolo estatal. És el cas d’Ariadna Fornàs, Laia Rigau, Anna Samsó o Mireia Nedderman. Sense oblidar la consolidació a la porteria de Carla Rodríguez, que suma la tercera temporada com a primera portera de les mataronines. 49 gols en 8 partits l’aval·len. Pràcticament tots els que ha anotat Tarragó.

El partit, demà dissabte a tres quarts d’una, en horari avançat aprofitant que no hi ha jornada en waterpolo masculí, enfrontarà a les mataronines contra el CN Madrid Moscardó. Les madrilenyes són sisenes a la taula, amb dos partits menys que la gran majoria de contricants, i amb progressió ascendent. És destacable que dues de derrotes de les tres que tenen al sarró van ser en les dues primeres jornades contra Sabadell i Sant Andreu i vénen de vèncer al Concepción per 12 a 10.

Les de la capital, unes de les històriques del waterpolo estatal femení, no han trobat el seu “punch” en les darreres temporades. Van ser vuitenes el 2010-2011, novenes el 2009-2010 i setenes el 2008-2009. Després de la dissolució de l’Alcorcón es veuen amb el pes de portar tota la càrrega del waterpolo madrileny que, per comunitats autònomes, podríem dir que és a un segon nivell, per sota del català i a la mateixa alçada que el navarrès i l’aragonès. Van tenir la gran sort de repescar Laura López Ventosa, vella coneguda per les mataronines, que la temporada passada jugava a la capital del Maresme. 66 gols la consoliden com la màxima amenaça de cara a porteria. També és una fixa de la selecció estatal. No ens oblidem tampoc de Marta Bautista, que és la segona de cara a barraca, com tampoc de Claudia Abad, amb 16 anys i seleccionada pel Campinonat d’Europa sub-17 d’aquest estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada